Ručno rađeni proizvodi. Prirodni i kvalitetni. Najfiniji sapuni itd.

Najfiniji sapuni

  /  Prirodna kozmetika   /  Prirodni kruti sapuni

Prirodni kruti sapuni

U mnoštvu industrijskih sapuna i sapuna izrađenih iz baza, odlučili smo da naši kruti sapuni nastaju jednako kako su nastajali sapuni naših baka.

Naše bake su miješanjem ulja i pepela stvarale sapune koji su u ono doba bili bez mirisa ali zato su u potpunosti ispunjavali svoju funkciju – održavanje higijene.

Danas su moderna vremena, no u konačnici smo uspjeli zadržati tradicionalnu izradu sapuna.

Odabrali smo najfinija bazna ulja, dajući prednost maslinovom ulju kojega ima čak 70% u našim sapunima, te ih spojili s lužinom i dodali najfinija eterična ulja Mediterana.

Naši sapuni se izrađuju hladnim procesom i lijevaju u ručno izrađene velike drvene kalupe. Kalupe prije samog lijevanja ručno spajamo i oblažemo masnim papirom kako bi smjesa ravnomjerno se raspodijelila i olakšalo nam se vađenje.

Nakon što ulijemo sapun u drvene kalupe, pokrivamo ga da se postigne visoka temperatura i puštamo 48 sati da miruje.

Nakon toga duge pruge sapuna se vade iz rastavljenih kalupa te ručno režu i važu na težine koje nakon sušenja i kaliranja će se približiti 100g.

Kada je sapun izrezan stavlja se na police s dovoljnim razmakom između svakog komada i tako zrije i suši se 4-6 tjedana.

Nakon tog perioda sapun je spreman!  Obrađujemo ručno rubove i pakiramo u kutije. Sada sapun može putovati do vas i pružiti vam najfiniju njegu tijela

Predivna bajka zar ne!

Našu ponudu prirodnih krutih sapuna možete pronaći na našem web shopu!

0